Fillerin göçünü izlemekten sorumlu genel merkeze göre, hala Yuxi şehrine bağlı Shijie kasabasında dolaşan sürü, Çarşamba akşamı 18.00 ile Perşembe akşamı 18.00 arasında bulundukları yerden 7,4 km güneybatıya hareket etti. 12 gün önce sürüden ayrılan bir erkek fil, şimdi sürünün yaklaşık 18,8 km uzağında bulunuyor. 15 filin tamamı sapasağlam ve güvende.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Genel merkez tahsis edilen fonların tahsisini koordine ederken, sürünün ve insanların güvenliğini sağlamak için düzenli bir mekanizma oluşturmaya çalışıyor. Sürü, Xishuangbanna Dai Özerk İli'ndeki ormanda bulunan asıl yaşam alanını terk edip 2 Haziran'ın geç saatlerinde Kunming'e ulaşıncaya dek yaklaşık 500 kilometre yol kat etmişti.

Bir aydan uzun süredir bu göçe odaklanan yetkililer, sürüye eşlik etmesi için polis kuvvetlerini görevlendirdi, fillerin geçişini kolaylaştırmak için yolları boşalttı ve insanların yoğun yaşadığı bölgelere girmelerini engellemek için yem vererek dikkatlerini dağıttı. Çoğunlukla Yunnan'da yaşayan Asya filleri, Çin'de en üst seviyede devlet koruması altında bulunuyor. Yoğunlaştırılmış koruma çabaları sayesinde, eyaletteki vahşi fil popülasyonu 1980'lerde 193 iken bugün yaklaşık 300'e çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI