Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

2019'un aynı dönemiyle karşılaştırıldığında gayrimenkul yatırımlarındaki artış yüzde 15,9 olurken, 2020 ile 2021 yıllarının Ocak-Ağustos dönemi ortalama büyümesi de yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. NBS verilerine göre, yılın ilk sekiz ayında konut yatırımları yıllık yüzde 13 artış gösterdi. Söz konusu dönemde ticari konut satışları da zemin alanı bazında yıllık yüzde 15,9 artarak 1,14 milyar metrekareye çıktı. Ticari konut satışlarında değer bazında gerçekleşen artış ise yüzde 22,8 oldu.

NBS'nin derlediği gayrimenkul geliştirme iklimi endeksi geçen ay 100,85 puan olarak gerçekleşti. NBS'nin ayrıca açıkladığı başka verilere göre, Çin konut piyasası, sıkılaştırılan piyasa düzenlemeleri nedeniyle Ağustos ayında gevşemeye devam ederken, Çin'in 70 büyük kentindeki konut fiyatlarında gerek aylık gerek yıllık artış hız kesti. Çin'in ilk kademe kentleri olan Beijing, Shanghai, Shenzhen ve Guangzhou'daki yeni konut fiyatları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Bu artış, Temmuz ayında yaşanan yüzde 0,4'lük artışın oranının gerisinde kaldı.

Editör: İRFAN KARSLI