Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Gansu eyaletinde yüzlerce yıllık evler ve tarihi kalıntılar bulundu

LANZHOU, 3 Aralık (Xinhua) Tianshui şehrinin Zhangjiachuan ilçesinde, Nisan ayında başlayan kazılar hala devam ediyor. Evler bir meydanın etrafına inşa edilmiş. Antik alanın...

Abone Ol

LANZHOU, 3 Aralık (Xinhua) Tianshui şehrinin Zhangjiachuan ilçesinde, Nisan ayında başlayan kazılar hala devam ediyor. Evler bir meydanın etrafına inşa edilmiş. Antik alanın çevresinde halka benzeri üç hendek de keşfedilenler arasında yer aldı. Taş aletler, toprak kaplar, bitki fosilleri ve hayvan kemikleri de alanda bulundu.

Alanın merkezine yakın bir bölgede, yaklaşık 60 metreküp hacimli büyük bir tahıl ambarı ortaya çıkarıldı. Keşfedilen tahıl ambarının, Yangshao Kültürü döneminden kalan en büyük ve iyi korunmuş tek tahıl ambarı olduğuna inanılıyor. Uzmanlar, yeni keşiflerin Loess Platosu'nun Yangshao Kültürü üzerindeki rolünü bir kez daha güçlendirdiğini söyledi. Sarı Nehir'in orta havzasında ortaya çıkan Yangshao Kültürü, Çin uygarlığında önemli bir akım olarak kabul ediliyor ve yaygın olarak gelişmiş çömlek yapım tekniğiyle tanınıyor.