Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre, ODI bu dönemde 348,8 milyar yuan olarak gerçekleşti. Dolar bazında değerlendirildiğinde ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,7 artan ODI, toplam 53,9 milyar doları buldu. Bakanlık verileri, Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerine yönelik finans dışı doğrudan yatırımların 2021'in ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,6 arttığını ve toplam ODI'nin yüzde 17,8'ini oluşturarak genel düşüşü dengelediğini ortaya koydu.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Bilgi teknolojileri sektörüne yönelik yatırım yüzde 26,8 ve bilimsel araştırma hizmetleri sektörüne yönelik yatırım ise yüzde 74,2'lik sıçrama yaparken, ulaştırma sektörüne yapılan yatırım da neredeyse ikiye katlandı. Verilere göre, 2021 yılının ilk yarısının sonu itibarıyla yurtdışındaki ekonomik ve ticari işbirliği bölgelerine yapılan yatırım 47 milyar ABD dolarına ulaştı. Yatırım noktalarına, vergiler ve harçlarla birlikte toplam 6 milyar ABD doları katkı sağlandı ve yerel halk için 380.000 istihdam olanağı yaratıldı.

Editör: İRFAN KARSLI