Dünya

Çin'in finans dışı yurt dışına giden doğrudan yatırımları Ocak-Ağustos döneminde yüzde 4,3 azaldı

Buna rağmen, Çin Ticaret Bakanlığının verilere göre, Ocak-Ağustos döneminde Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelere yönelik finansal olmayan doğrudan yatırımlar, geçen...

Abone Ol

Buna rağmen, Çin Ticaret Bakanlığının verilere göre, Ocak-Ağustos döneminde Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelere yönelik finansal olmayan doğrudan yatırımlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2'lik artışla 12,89 milyar ABD dolarına çıkarak, toplam finansal olmayan dışarıya yönelik doğrudan yatırımların yüzde 18,1'ini oluşturdu.

Dışarıya yönelik yatırımlar aynı dönemde birçok alanda büyüme de sergiledi. Toptan ve perakende sektörüne yatırımlar bir yıl öncesine göre yüzde 13,5'lik artışla 11,42 milyar ABD dolarına ulaşırken, bilgi aktarımı, yazılım ve bilgi teknolojisiyle ilişkili hizmetlere yönelik yatırımlar da yüzde 33,2'lik bir artışla 5,4 milyar ABD dolarına ulaştı.

Bakanlığa göre, söz konusu dönemde ülkenin yerel işletmelerinden gelen finansal olmayan dışarıya yönelik doğrudan yatırımlar, bir yıl öncesine göre yüzde 11,9 oranında artarak toplam finansal olmayan dışarıya yönelik doğrudan yatırımların yüzde 77,6'sını oluşturdu.