Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Çin Ulusal Enerji İdaresi'nin (NEA) Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, enerji tüketiminde, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre gerçekleşen büyüme, ilk çeyrekle kıyaslandığında 14,3 yüzde puan ve ikinci çeyrekle karşılaştırıldığında da 4,7 yüzde puan geriledi. Bu, kısmen enerjinin yoğun kullanıldığı sanayilerdeki tüketimin belirgin şekilde düşmesinden kaynaklandı. Toplamda, üçüncü çeyrekte kömür tüketiminde yaşanan artış ilk çeyreğe göre 13,1 yüzde puan ve ikinci çeyreğe göre 2,8 yüzde puan azaldı. Temiz enerji sektörü, üçüncü çeyrekte genişlemeyi sürdürdü.

Eylül sonu itibarıyla hidroelektrik, nükleer, rüzgar ve güneş enerjilerindeki kurulu kapasite toplamda 1,01 milyar kilovat-saate ulaştı ve geçen senenin aynı dönemine göre 3 yüzde puanlık artışla ülkenin toplam kurulu kapasitesinin yüzde 44,1'ini oluşturdu. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını zirveye çıkarma ve 2060'a kadar karbon nötrlüğünü sağlama hedefleri uyarınca temiz ve düşük karbonlu enerji tüketimi yapısına geçişi hızlandırıyor.

Editör: İRFAN KARSLI