XİAMEN, 29 Aralık (Xinhua) Anthony Hopkins'in rol aldığı "Baba" (The Father) ile Rus, Alman ve Belarus ortak yapımı olan "Umudun Dili" (Persischstunden) dahil olmak üzere beş yabancı film, Çin Altın Horoz Ödülleri'nde en iyi uluslararası film ödülü için yarışacak. 30 Aralık'a kadar sürecek etkinlikte adaylar 34. Çin Altın Horoz Ödülleri için 20 ödül kategorisinde yarışacak. 185 başvuru arasından seçilen 41 filmden oluşan kısa aday listesinde yönetmenliğini Zhang Yimou'nun yaptığı bir casus gerilim film olan "Uçurumda Yürüyenler" (Cliff Walkers) yer alıyor.

1930'lu yıllarda Japon istilası sırasında Çin'in kuzeydoğusundaki Harbin şehrinde geçen filmde Komünist Parti'nin özel ajanları, gizli bir görevi yerine getirmek için düşmana karşı yeteneklerini sergiliyor. En iyi film kategorisindeki diğer adaylar arasında "Çinli Doktorlar" (Chinese Doctors), "Benim Halkım Benim Vatanım" (My People My Homeland), "Ada Bekçisi" (Island Keeper), "Kız Kardeş" (Sister) ve "Öncü" (The Pioneer) bulunuyor.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Editör: İRFAN KARSLI