Ekonomi

Çin'in en büyük petrol ve gaz sahasında günlük doğalgaz üretimi yeni rekor kırdı

Xİ'AN, 17 Ocak (Xinhua) Bu miktar kış mevsiminde ülkenin günlük toplam doğalgaz kullanımının yedide birini oluşturuyor. PetroChina Changqing Petrol Sahası Şirketi tarafından...

Abone Ol

Xİ'AN, 17 Ocak (Xinhua) Bu miktar kış mevsiminde ülkenin günlük toplam doğalgaz kullanımının yedide birini oluşturuyor. PetroChina Changqing Petrol Sahası Şirketi tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, bu üretim miktarı ile üç kişiden oluşan 300 milyon ailenin günlük yemek pişirmek için ihtiyacı olan gazın karşılanabildiğini söyledi. Çin'in kuzeybatısındaki Erdos havzasında bulunan petrol sahasında, geçen yıl 46,5 milyar metreküpten fazla, yani ülke toplamının yüzde 23'ü oranında doğalgaz üretilmişti.

Petrol sahasından çıkarılan doğalgaz, 40'tan fazla şehirde yaklaşık 400 milyon insanın kullanımına sunuluyor. 50 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Changqing petrol sahası, ülkenin enerji güvenliğinin korunmasında önemli bir rol oynadı. Petrol sahası aynı zamanda Çin'in kömürü bırakarak doğalgaz gibi temiz enerji kaynaklarına geçme çabalarına da katkıda bulunuyor. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını zirveye çıkarma ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğü sağlama sözü verdi.