Xinhua

Çin'in emlak yatırımları Ocak-Şubat döneminde yüzde 3,7 arttı

BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- NBS verileri, bu dönemde emlak yatırımlarının yaklaşık 1,45 trilyon yuan (yaklaşık 227,42 milyar ABD doları) civarında gerçekleştiğini ortaya koyd...

Abone Ol

BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- NBS verileri, bu dönemde emlak yatırımlarının yaklaşık 1,45 trilyon yuan (yaklaşık 227,42 milyar ABD doları) civarında gerçekleştiğini ortaya koydu. Konut binalarına yapılan yatırımlar Ocak-Şubat döneminde bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 1,08 trilyon yuana ulaştı. Aynı dönemde ticari konut satışları, zemin alanı bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 düşüşle 157,03 milyon metrekareye geriledi. Değer açısından ticari konut satışları yüzde 19,3 azalarak yaklaşık 1,55 trilyon yuana indi.

Bu yılki hükümet çalışma raporunda Çin, "spekülasyon için değil yaşamak için ev" ilkesini yineleyerek, arazi fiyatlarını, konut fiyatlarını ve piyasa beklentilerini istikrarlı sabit tutma sözü verdi ve emlak sektöründeki pozitif dolaşımı ve sağlam gelişmeyi kolaylaştırmak için şehre özgü önlemleri benimsedi. Rapora göre, ülke uzun vadeli kiralama piyasasını geliştirmek, devlet destekli konut inşaatını teşvik etmek ve ev alacakların makul ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak amacıyla ticari konut piyasasını desteklemek için daha hızlı hareket edecek.