Ülkenin ekonomik faaliyetinin önemli bir barometresi olan elektrik kullanımındaki bu artış, ekonomik toparlanma sürdüğü sırada geldi.Ulusal Enerji İdaresi (NEA), geçtiğimiz ay toplam 703,3 milyar kilovat-saat elektrik kullanıldığını açıkladı. Birincil sanayinin elektrik tüketimi Haziran ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 16,3, ikincil sanayinin elektrik tüketimi yüzde 8,5 ve üçüncül sanayininki ise yüzde 17,5 arttı.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

İkincil sanayinin toplam güç tüketiminde dönem boyunca kaydedilen büyümenin ana itici gücü olduğunu kaydeden NEA, bu alanın toplam artışın yaklaşık yüzde 60'ına katkıda bulunduğunu bildirdi. Konutların elektrik tüketimi ise geçtiğimiz ay yıllık yüzde 6,8 artış kaydetti.

Çin'in toplam elektrik tüketimi ise bu yılın ilk altı ayında geçtiğimiz yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 16,2 artarak 3,93 trilyon kilovat-saat seviyesini gördü. Güçlü şekilde seyreden toparlanmanın zorlu pandemi dönemi devam ederken küresel ekonomik genişlemeyi güçlendirmesiyle birlikte, Çin ekonomisi 2021'in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,7 büyüdü.

Editör: İRFAN KARSLI