Genel

Çin'in e-ticaret lojistik faaliyetleri Şubat ayında arttı

BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) - Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ile e-ticaret devi JD.com tarafından ortaklaşa yürütülen ankete göre, e-ticaret lojistik faaliyetlerini takip...

Abone Ol

BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) - Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ile e-ticaret devi JD.com tarafından ortaklaşa yürütülen ankete göre, e-ticaret lojistik faaliyetlerini takip eden endeks, Ocak ayına göre 0,3 puan artarak dönem içinde 108,9 seviyesinde gerçekleşti. E-ticaret lojistiğine geçen ay olan toplam talep, önceki yılın aynı dönemine göre artarken, toplam iş hacmini takip eden alt endeks, önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan yükseldi.

Ankette, Kış Olimpiyatları'nın kış sporu giyim ve ekipmanının yanı sıra Olimpiyat ürünlerine olan talepte hızlı bir büyümeyi tetiklediği ve bunun da Şubat ayında e-ticaret lojistiğine olan talebi etkin şekilde artırdığı belirtildi.

Ankette ayrıca, lojistik çalışanlarının işlerine tam olarak geri dönmesiyle talepteki sürekli artış ve arzdaki toparlanmanın etkisiyle, Mart ayında e-ticaret lojistik faaliyetlerinin daha da büyüyeceği öngörüsünde bulunuldu.