Toplam kurulu kapasitesi 234 megavat olan 4 Numaralı Daishan rüzgar çiftliğinde 54 rüzgar tribünü bulunuyor. Çiftlik, an itibarıyla enerji şebekesine yılda 618 milyon kilovat-saat elektrik temin edebilecek. 170.000 ton kömürün yakılmasıyla yaratılan enerjiye denk olan bu tedarik kapasitesi, emisyonu da 470.000 ton azaltıyor.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Rüzgar çiftliği, Çin Ulusal Nükleer Şirketi'ne ait. Şirketin gelecekte Zhoushan Adaları yakınlarına kuracağı iki rüzgar çiftliğinin de tamamen faaliyete girmesiyle bölgedeki toplam rüzgar gücü üretimi 1,44 milyar kilovat- saate çıkacak. Yeşil enerjinin, Zhoushan'daki petrol ve doğalgaz işletmelerinin gelişimini desteklemesi hedefleniyor. Zhoushan'daki Zhejiang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi, Nisan 2017'de kurulmasından bu yana küresel petrol ve gaz işletmeleriyle işbirliğinin yollarını arıyor.

Editör: İRFAN KARSLI