Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Hangzhou kentinin Fuyang semtindeki Halk Mahkemesi, sanıkları bir yıl iki ay ila iki yıl arasında hapis cezalarına çarptırırken, cezaların infazı erteledi. Mahkeme kararına göre, Ding Zengquan ile parktaki hayvanları beslemeden sorumlu diğer iki kişi, güvenlik yönetmeliğini ihlal etti ve bu da leoparların 18 Nisan öğleden sonra ile 19 Nisan sabahı arasındaki bir zaman diliminde parktan kaçmasına sebep oldu.

Yaşananların ardından aralarında yasal temsilci Zhang Dequan'ın da bulunduğu şirket yönetimi, ekonomik kayıplar ve itibar kaybını önlemek için gerçeğin üzerini örtmeye karar verdi. Şirket, leoparlar için gizli bir av başlattı ve içlerinden birini 21 Nisan'da yakaladı. Şirket, yerel kamu güvenliği birimi ile 7 Mayıs gecesi halktan ihbarlar alana kadar yaşananları kabul etmedi. Diğer leopar 8 Mayıs'ta bulunurken, bir diğeri hala yakalanamadı.

Mahkeme kararında tüm sanıkların ilgili güvenlik yönetmeliklerini ihlal ederek ciddi sonuçlara sebebiyet verdiği ve sorumluluk hukuku açısından büyük bir krize sebep olarak suç işledikleri kaydedildi. Kararda, sanıkların kendi iradeleriyle teslim olmaları ve gönüllü olarak suçu üstlenerek para cezalarını kabul etmeleri nedeniyle yasa uyarınca cezalarında indirime gidildiği belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI