Çin Gümrükler Genel İdaresi'ne göre, yuan cinsinden ihracat yüzde 50,1, ithalat ise yüzde 14,5 oranında arttı. Yalnızca Şubat ayında Çin'in dış ticaretinin bir yıl öncesine göre yüzde 57 oranında artarak 2,42 trilyon yuana ulaştı.

Ocak-Şubat arası dönemde, Çin'in büyük ticaret ortaklarıyla dış ticaret hacmi çift haneli büyüme kaydetti. Çin ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği arasındaki ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 32,9 oranında arttı ve birlik bu dönemde de Çin'in en büyük ticaret ortağı olmaya devam etti.

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi diğer büyük ticaret ortaklarının Çin ile ticaret hacimlerinde ise sırasıyla yüzde 39,8, yüzde 69,6 ve yüzde 27,4 oranlarında artışlar görüldü.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Bu arada, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelerle dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,9 oranında artışla 1,62 trilyon yuana ulaştı. Özel işletmelerin ithalat ve ihracatı bu dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49.5 artarak 2.57 trilyon yuan olarak gerçekleşti ve ülkenin toplam ithalat ve ihracatının yüzde 47.2'sini oluşturdu.

Editör: İRFAN KARSLI