Dünya

Çin'in dijital ekonomisi 2020 yılında 39,2 trilyon yuana ulaştı

Çin'de internetin gelişimine ilişkin olan bu rapor akademi tarafından, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Wuzhen kasabasında Pazar günü başlayan 2021 Dünya İnternet Konfer...

Abone Ol

Çin'de internetin gelişimine ilişkin olan bu rapor akademi tarafından, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Wuzhen kasabasında Pazar günü başlayan 2021 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi'nde açıklandı. Rapora göre, 2020 yılında Çin'de e-ticaret işlem hacmi 37,21 trilyon yuanı buldu. Bu 2019'dan yüzde 4,5 daha fazla. E-ticaret hizmet sektörünün faaliyet geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,9 artışla 5,45 trilyon yuana ulaştı.

Pazar günü eşzamanlı olarak açıklanan küresel internet gelişimiyle ilgili bir raporda da, dijital ekonominin, dünyanın dört bir yanında Kovid-19 pandemisinin etkisine karşı korunmak ve ekonomik ve sosyal dönüşümü hızlandırmak isteyen ülkeler için önemli bir seçenek haline geldiği ifade edildi. Aynı raporda yeni bilgi altyapısının yavaş yavaş küresel ekonomik büyüme için yeni bir itici güç haline geldiği de belirtildi.