Dünya

Çin'in demir dışı metal sektörü 2021'in ilk çeyreğinde istikrarlı büyüme gösterdi

Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, 10 çeşit demir dışı metalin üretimi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artarak 16,05 milyon tonu buldu ve son iki yılın ilk çeyrekle...

Abone Ol

Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, 10 çeşit demir dışı metalin üretimi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artarak 16,05 milyon tonu buldu ve son iki yılın ilk çeyreklerinde yıllık bazda ortalama yüzde 8,2'lik bir büyüme sağladı. Belli başlı 10 demir dışı metaller şunlar: Bakır, alüminyum, kurşun, çinko, nikel, kalay, antimon, cıva, magnezyum ve titanyum.

Çin Demir Dışı Metal Sektörü Derneği'ne göre, sektördeki büyük şirketlerin toplam karları, Ocak-Mart döneminde son iki yılda yıllık ortalama yüzde 70,3 artarak 65,18 milyar yuana (yaklaşık 10,08 milyar ABD doları) çıktı ve aynı dönem için son 10 yılın rekor seviyesine ulaştı. Önde gelen demir dışı işletmelerin yıllık iş cirosu en az 20 milyon yuan değerinde. Derneğin verileri ayrıca, demir dışı işletmelerin güveninin yanı sıra sektöre yönelik sabit varlık yatırımının da arttığını ortaya koydu.