Yurt

Çin'in Chongqing kentinde sürücüsüz otobüsler deneme sürüşlerine başladı

CHONGQİNG, 5 Aralık (Xinhua) 5,9 metre uzunluğundaki Robobus adlı otobüsler saatte yaklaşık 40 km hız yapabiliyor. Otobüsler L4 (dördüncü seviye) otomasyon teknolojisi ile d...

Abone Ol

CHONGQİNG, 5 Aralık (Xinhua) 5,9 metre uzunluğundaki Robobus adlı otobüsler saatte yaklaşık 40 km hız yapabiliyor. Otobüsler L4 (dördüncü seviye) otomasyon teknolojisi ile donatılmış bulunuyor. Baidu'nun verdiği bilgiye göre otobüsler kendi kendilerine durabiliyor, karmaşık şehir içi yol koşullarında hareket edebiliyor ve sürücülü bir otobüs operasyonunun gerekliliklerini tam olarak karşılayabiliyor.

Baidu ayrıca, otobüslerin yaklaşık 10 km'lik bir gidiş-dönüş güzergahında hareket ettiklerini bildirdi. Chongqing sakinleri otobüsü kullanmak için yüz tanıma yöntemini, kimlik kartlarını veya Alipay uygulamasını kullanabilecek. Baidu'nun Chongqing'deki otonom sürüş biriminin güvenlikten sorumlu çalışanı Zhang Shangui, sürücüsüz otobüslerin Chongqing, Guangzhou, Cangzhou ve diğer şehirlerde faaliyete geçtiğini, Chongqing'in ise ticari operasyonu en erken keşfeden şehirlerden biri olduğunu söyledi.