Belediye Ticaret Komisyonu'na göre, Ocak ile Haziran ayları arasında Chongqing'in gerçekleştirdiği sınır ötesi e-ticaret geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 75,6 artarak 6,14 milyar yuana (945,46 milyon ABD doları) ulaştı. Özellikle işletmeler arası e-ticaret ihracatı dört kat artarak 2,91 milyar yuana çıktı.

İşletmeler arası e-ticaret ihracatını artırmak için Çin-Avrupa yük trenleri açısından önemli bir merkez olan Chongqing, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nun bir operasyon merkezi olmasından kaynaklı lojistik avantajlarından yararlanıyor.

Denize kıyısı olmayan şehir, Alibaba.com ve Amazon gibi küresel işletmeler arası platformlarla otomobil ve motosiklet parçaları üreticileri, makina takımları, tekstil ve giyim gibi yerel işletmeler arasındaki işbirliğini teşvik ediyor. Yerel gümrük idaresine göre, Chongqing, bu yılın ilk yarısında dış ticaretini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37,6 artırdı ve dış ticaret 376,6 milyar yuana ulaştı.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI