Chongqing son yıllarda tam otomobil ithalatında kayda değer bir büyüme kaydetti. Şehir, 2018 yılında 2 bin 145 bitmiş araç ithal etti. Toplam rakam 2019'da 6 bin 143, 2020'de ise 7 bin 795'ti. Chongqing, bu yılın Ocak ayından Temmuz ayına kadar ise toplam 4 bin 501 bitmiş araç ithal etti. Komisyon açıklamasına göre, yıl sonuna kadar bu rakamın 8 bini aşması bekleniyor.

Şehrin şimdiye dek kullandığı bitmiş araçlar ana ithalat güzergahı olan Çin-Avrupa yük trenleri sayesinde otomobil parçası üreticileri Bosch ve Schaeffler'in yanı sıra aralarında Porsche, Audi ve Mercedes-Benz'in de olduğu otomobil markaları Chongqing'de ticari varlık kurdular.

Chongqing, Çin-Avrupa yük trenleri için öncelikli bir merkez. Çin-Avrupa yük trenleri güzergahlarının ilki olan Yuxin'ou (Chongqing-Xinjiang-Avrupa) demiryolu, bu yılın ilk yarısında bin 359 tren seferi gördü. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50 artışa işaret ediyor. İlk olarak dizüstü bilgisayarların yerel Bilişim teknolojileri (IT) şirketlerine nakli için tasarlanan Yuxin'ou demiryolu, artık bitmiş araçlardan otomobil parçalarına, ilaçlara ve tüketici ürünlerine kadar binden fazla çeşit malın nakliyesini gerçekleştiriyor.

Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi

Editör: İRFAN KARSLI