Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Changsha kenti Kadınlar Günü'nü 'pembe kampanya' ile kutladı

Kent merkezindeki Jiefang West Road'da yer alan yaya geçidi şeritleri pembe ve beyaza boyanıp, üzerine kırmızı kalpler yerleştirilirken, kavşağın orta noktasına "I love CS" if...

Abone Ol

Kent merkezindeki Jiefang West Road'da yer alan yaya geçidi şeritleri pembe ve beyaza boyanıp, üzerine kırmızı kalpler yerleştirilirken, kavşağın orta noktasına "I love CS" ifadesi yazıldı. Birçok yaya, çektikleri fotoğraf ve videoları, "kentin sevgisini hisset" etiketiyle Douyin ve Weibo gibi sosyal medya platformlarından paylaştı.

Changsha Trafik Polisi'nin resmi Weibo hesabındaki paylaşımda, "Changsha trafik polisi, göz alıcı pembe beyaza boyalı yaya geçidiyle kadın vatandaşlara yönelik özenini gösterirken, bütün kadınların Kadınlar Günü'nü kutlar" ifadesi yer aldı. Söz konusu yaya geçidi, Changsha'nın, kadın vatandaşlara romantizm duygusu yaşatmak amacıyla başlattığı "pembe kampanya"nın bir parçasını oluşturuyor.

Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bulunan Changsha kentindeki bir metro hattı, pembe koltuklu özel pembe vagonlar hazırladı, 7 Mart 2021. (Fotoğraf: Xinhua aracılığıyla)

Changsha'daki üç metro hattı, biri pembe koltuklu olmak üzere, özel pembe vagonları halkın beğenisine sundu. Kentin otobüs hatlarından biri de pembe bir otobüsü hizmete sokarken, pek çok taksi tepe lambalarını pembe renge dönüştürdü.

Kentin ikonik Xiangjiang nehri boyunca yer alan gökdelenlerin cephesinde, Pazartesi akşamı, bir ışık gösterisi düzenlendi. Nehrin her iki yakasına da 20 kilometreden fazla mesafe boyunca pembe aydınlatmalar yerleştirildi. İnternette yer alan bir yorumda, "8 Mart'ta tüm kentten şaşırtıcı derecede romantik bir hediye aldım" ifadesi yer aldı.