BEİJİNG, 20 Şubat (Xinhua) Science Bulletin'de yayınlanan araştırmaya göre Yutu-2 gezgini iki yarı saydam küreciğin görüntüsünü panoramik kamera kullanarak yakaladı. Küreciklerin bileşimine ilişkin veri henüz elde edilmedi. Ancak araştırmacılara göre, benzersiz morfolojileri ve bulundukları yerler, bunların, volkanik kökenli veya başka gezegensel cisimlerden gelmiş olmasından çok çarpışma sonucu oluşmuş camlar (kraterlerin oluşması sırasında oluşan sönmüş anortozitik darbe eriyikleri) olduğunu gösteriyor. Ay anortoziti, Ay'ın magma okyanusunda oluşan, Ay'ın yüksek kesimlerinin başlıca kayalarından biri.

Araştırmacılar, bu küreciklerin Apollo görevlerinde toplanan cam tanelerinden boyut ve renk bakımından farklı olduklarını söyledi. Araştırmacılar, cam küreciklerin Ay'ın yüksek bölgelerinde bol miktarda bulunabileceğini ve bunların ayın erken çarpışma tarihini ortaya çıkarabilecek umut verici hedef örnekler sağlayacağını öngörüyorlar. 8 Aralık 2018'de fırlatılan Chang'e-4 keşif aracı, 3 Ocak 2019'da Ay'ın uzak tarafındaki Güney Kutbu-Aitken Havzası'ndaki Von Karman Krateri'ne ilk yumuşak inişi gerçekleştirmişti. Yutu-2 şimdiye kadar Ay'ın uzak tarafında bin metreden daha fazla yol katetti.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor
Editör: İRFAN KARSLI