BEİJİNG, 10 Ocak (Xinhua) Çin Demir ve Çelik Birliği'nin Pazartesi günü yayınladığı açıklamada, geçen yıl Çin'in yaklaşık 1,03 milyar ton çelik ürettiği ve bunun da 2020'ye kıyasla 35 milyon tonluk azalma anlamına geldiği kaydedildi. Çin'in çelik üretimi, 2021'in ilk 11 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 azalarak 946 milyon tona gerilemişti. Geçen yılın Ocak-Kasım döneminde, artan maliyetler ile talebin fiyatları yukarı yönde hareketlendirmesiyle birlikte demir-çelik sektörünün bileşik karı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 86,46 artmış ve 351,7 milyar yuan (yaklaşık 55,25 milyar ABD doları) olmuştu.

HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor

Demir ve Çelik Birliği'nin verdiği bilgiye göre, sektördeki şirketler yeşil ve düşük karbonlu dönüşümlerini geçen yıl hızlandırdı ve enerji tüketimi ile üretilen her ton çelik başına salınan kükürt dioksit miktarında belirgin şekilde azaltmaya gitti. Birlik, bu yıl emlak sektöründeki yatırımların yavaşlaması beklense de altyapı yatırımlarının artacağını ve çeliğe yönelik toplam talebin geçen yılla aynı seyretmesinin beklendiğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI