Ekonomi

Çin'in çelik sektörü, yüksek kaliteli büyüme hedefliyor

BEİJİNG, 7 Şubat (Xinhua) Bu büyük hedefler, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ekoloji ve Çevre Bakanlığı tarafından ortaklaşa...

Abone Ol

BEİJİNG, 7 Şubat (Xinhua) Bu büyük hedefler, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ekoloji ve Çevre Bakanlığı tarafından ortaklaşa yayınlanan çelik sektörüyle ilgili kalkınma genelgesi çerçevesinde belirlendi. Ar-Ge yatırım yoğunluğu, kilit süreçlerin sayısal kontrol oranı ve imalat ekipmanlarının dijitalleşme oranının, sırasıyla yüzde 1,5, yüzde 80 ve yüzde 55 seviyelerine çıkmasıyla sektörün inovasyon kapasitesinin önemli oranda artırılacağı belirtilen genelgede, 2025 yılına kadar 30'dan fazla akıllı fabrikanın inşa edileceği bildirildi.

Genelgede, çelik endüstrisine ait yapının daha da optimize edilmesine yönelik çabaların sonucu olarak, elektrikli fırınlar için çelik üretiminin, 2025'e kadar Çin'in toplam ham çelik üretiminin yüzde 15'inin üzerine çıkacağı belirtildi. Genelgeye göre, Çin, 2030 yılına kadar karbon emisyonu zirvesi hedefine ulaşmak üzere, ultra düşük emisyonlara ulaşmak, bir ton çelik başına toplam enerji tüketimini yüzde 2'den fazla azaltmak ve su tüketim yoğunluğunu yüzde 10'dan fazla düşürmek için çelik üretim kapasitesinin yüzde 80'inden fazlasını güncelleyecek.