Yurt

Çin'in büyük komür üretim bölgesi Ordos, ihtiyacı karşılamak için var gücüyle çalışıyor

Bölgesel enerji ve toprak kaynakları departmanları birlikte çalışarak, kömür arzını garanti etmek amacıyla yeni kömür madenlerinde üretim için gerekli onay prosedürlerini kola...

Abone Ol

Bölgesel enerji ve toprak kaynakları departmanları birlikte çalışarak, kömür arzını garanti etmek amacıyla yeni kömür madenlerinde üretim için gerekli onay prosedürlerini kolaylaştırdılar. Çin, Eylül'den bu yana enerji arzı sıkışıklığından kaynaklanan olağanüstü durumla baş edebilmek için bir dizi önlem aldı.

Ordos, bugüne kadar günlük üretimini 2,1 milyon tonun üzerine çıkararak bu yılın başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Şehir, bu yılın başından bu yana, onaylı üretim kapasitesi 169 milyon ton olan toplam 107 açık kömür madenine geçici arazi kullanım onayı verdi.

Ekim ayına gelindiğinde, şehirde normal üretim yapılan ve toplam üretim kapasitesi 640 milyon ton olan 225 kömür madeni bulunuyordu. Eylül ayındaki elektrik kesintileri bazı bölgelerde fabrikaların üretimi durdurmasına ve ailelerin olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Çin'de enerji üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan termal enerji, Çin'in enerji üretiminde hala büyük bir paya sahip.