BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 17 Ekim (Xinhua) -- Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Fu Cong, Gazze'deki trajedinin devam etmesine ya da BM Güvenlik Konseyi'nin bir bütün olarak işlevsiz kalmasına izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Fu, Çarşamba günü Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki insani krizle ilgili acil toplantısında yaptığı konuşmada Lübnan ve İsrail arasındaki durumun son günlerde aniden tırmanmasının uluslararası toplumda yaygın endişe ve kaygıya neden olduğunu belirtti.

Çin'in İç Moğolistan bölgesinde hasat işlemleri tüm hızıyla devam ediyor Çin'in İç Moğolistan bölgesinde hasat işlemleri tüm hızıyla devam ediyor

Öte yandan Gazze'de istikrara yönelik herhangi bir işaret görülmediğini kaydeden Fu, durumun aksine kötüleşmeye devam ettiğini ifade etti. Fu, İsrail'in son iki haftada okul ve hastanelere sık sık saldırıp bombaladığını, Gazze'nin kuzeyine insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasını tamamen engellediğini ve bir kez daha yüz binlerce insanın acil tahliyesine yönelik emir verdiğini söyledi.

Güvenlik Konseyi'nin barışı koruma sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Fu, konseyin kararlarına etkin şekilde riayet edilip uygulanması çağrısında bulundu. Fu, Filistin sorununun tek geçerli çözümünün, iki devletli çözümün uygulanması ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu yineledi.

İki devletli çözümün uygulamaya konulması için her iki tarafın da siyasi irade sergilemesi gerektiğini söyleyen Fu, İsrail'den iki devletli çözümün temellerini yıpratıp tehlikeye atmaya son vermesini ve izlenmesi gereken yol olan iki devletli çözüm sürecine dönmesini istedi. Fu, ülkesinin yapıcı rolüne devam etmeye ve çatışmaların mümkün olan en kısa sürede sona erdirilip bölgede barışın sağlanması yönünde aralıksız çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: rss