Xinhua

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı, çatışmalara bağlı cinsel şiddete karşı kapsamlı önlem çağrısı yaptı

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, Çarşamba günü uluslararası toplumu çatışmalarla bağlantılı cinsel şiddete karşı kapsamlı önlemler almaya çağırdı.

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 13 Nisan (Xinhua) -- Dai, BM Güvenlik Konseyi'nde çatışmaya bağlı cinsel şiddet konusunda yapılan bir açık tartışmada, BM Genel Sekreteri'nin raporunun cinsel şiddetin bir savaş ve terör taktiği olarak kullanılmaya devam ettiğini, bunun da kadınlar ve kız çocukları gibi savunmasız gruplara derin acılar yaşattığını gösterdiğini söyledi. Dai, Çin'in kadınlara ve kız çocuklarına yönelik tüm cinsel şiddeti güçlü bir şekilde kınadığını ve uluslararası toplumu bu sorunla mücadele etmek amacıyla kapsamlı önlemler almaya çağırdığını söyledi.

Dai, bu konudaki en temel korumanın, cinsel şiddetin çıkış zeminini ortadan kaldırmak amacıyla çatışmaların önlenmesi ve çözülmesi olduğunu belirtti. Son yıllarda terör örgütlerinin cinsel şiddet ve istismar için kaçırma ve insan kaçakçılığı olaylarının giderek yaygınlaştığını kaydeden Dai, uluslararası toplumun, çatışmalardaki cinsel şiddetin ortadan kaldırılmasını terörle mücadeleyle sıkı bir şekilde bütünleştirmesi ve bunun için ortak standartlara uyarak, tüm terörist ve aşırılık yanlısı güçlerle ortaklaşa mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Dai, çatışmada cinsel şiddetin, cinsiyet eşitsizliği ve az gelişmişlik gibi köklü sorunlarla ve derinlerde yatan dengesizliklerle yakından ilişkili olduğunu ifade etti. Dai, "Esas olan barış ve güvenlik alanında kadınların aktif konumunu, katılımını ve dönüştürücü gücünü artırmayı sürdürmek ve kadınların barış süreçlerine, barışı korumaya ve barışın inşasına etkin katılımını aktif olarak desteklemektir" dedi.