SHİJİAZHUANG, 25 Ağustos (Xinhua) -- Shijiazhuang Gümrüğü'ne göre Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinin dış ticareti bu yılın ilk yedi ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 artarak yaklaşık 2,86 trilyon yuana (yaklaşık 397,9 milyar ABD doları) ulaştı. Bölgenin dış ticareti, söz konusu dönemde ülke toplamının yüzde 12,1'ini oluşturdu.
Ocak-Temmuz ayları arasında bölgenin ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 artışla 2,1 trilyon yuana ulaşırken, ihracatı ise yüzde 6,7 artışla yaklaşık 754,09 milyar yuan olarak gerçekleşti.

Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

Yılın ilk yedi ayında bölgenin Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Brezilya ile ithalat ve ihracatı sırasıyla yüzde 2,1, yüzde 0,6, yüzde 12 ve yüzde 34,9 oranında arttı. Söz konusu dönemde bölgenin toplam ihracat değerinin yarısından fazlasını mekanik ve elektrikli ürünler oluşturdu. Otomobil ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 115,7 artışla 29,09 milyar yuana ulaştı. İthal edilen mallar bakımından yılın ilk yedi ayında ham petrol ithalatı ilk sırada yer alırken, yüksek teknoloji ürünleri ithalatı dönem boyunca hızlı büyüme sergiledi. 

Editör: Şeymanur Erbay