Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Büro tarafından yayımlanan bildiride, başkent Beijing'deki spor tesislerinde büyük çaplı ve sık personel değişimi nedeniyle kişi sayısının arttığı, bunun da özellikle yüzme havuzları, kapalı spor salonları ve spor antrenmanı tesisleri gibi alanlarda salgın önleme ve kontrolü açısından ciddi zorluklar yarattığı belirtildi.

Bildiride ayrıca spor ve sağlıklı yaşam tesislerinde çalışanların sağlık durumunun sıkı şekilde izlenmesi, çalışanlara düzenli nükleik asit testlerinin uygulanması ve tesislerde çevresel nükleik asit tespitlerinin yapılması gerektiği belirtiliyor. İlgili personelin tam aşılı olması gerektiği de bildiride yer alıyor.

Diğer salgın önleme ve kontrol önlemleri arasında; ateş ölçümü, sağlık kodu kontrolleri, yalnızca rezervasyonla kabul, aşamalı giriş, havalandırma, kapsamlı dezenfeksiyon bulunuyor. Önlemler sadece bu başlıklarla da sınırlı değil. Yerel kaynaklı herhangi bir Kovid-19 vakası olmadan 179 gün geçiren Beijing'de 29 Temmuz'dan bu yana sekiz yeni yerel kaynaklı vaka görüldü. Çin'deki bu son enfeksiyon dalgasının Nanjing kentindeki bir havaalanı çalışanından kaynaklandığı sanılıyor. 2019'un sonlarında Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana Çin'de toplam 93.701 vaka kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI