HONG KONG, 21 Ağustos (Xinhua) -- 2024 Çin'in Barışçıl Yeniden Birleşmesini Teşvik İçin Yurtdışı Çin Dünyası Konferansı Hong Kong'da düzenlendi. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komite üyesi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkanı Wang Huning, Salı günü düzenlenen konferansa bir kutlama mesajı gönderdi. Wang mektubunda Hong Kong, Makao ve Taiwan'daki soydaşların ve yurtdışındaki Çinlilerin uzun bir süredir "bağımsızlığa" karşı çıktığını ve yeniden birleşmeyi teşvik ettiğini söyledi. Wang, Taiwan Boğazı'nın iki tarafı arasındaki etkileşimin çeşitli alanlarda gelişimine katkıda bulunan bu kişilerin, uluslararası toplumun tek Çin ilkesine bağlılığını artırdıklarını ve Çin'in barışçıl yeniden birleşmesi yönünde çalıştıklarını belirtti. Wang, Hong Kong, Makao ve Taiwan'daki soydaşları ve yurtdışındaki Çinlileri tarihin trendlerini yakalamaya, Çin ulusunun genel çıkarlarını gözetmeye ve "Taiwan'ın bağımsızlığına" karşı çıkma ve yeniden birleşmeyi teşvik etme konusunda el birliği etmeye teşvik etti.

Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız

Konferansa katılan ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Birleşik Cephe Çalışma Departmanı Başkanı Shi Taifeng yurtiçi ve yurtdışındaki soydaşları bir araya getiren konferansın, "bağımsızlığa" karşı çıkma ve yeniden birleşmeyi teşvik etme davasını ileriye taşımaya yardımcı olacağını söyledi. "Çin'in barışçıl yeniden birleşmesini kararlılıkla teşvik etme ve Çin ulusunun büyük yeniden canlanmasını gerçekleştirmek için çaba sarfetmek" temasıyla düzenlenen konferansa Hong Kong Çin'in Barışçıl Yeniden Birleşmesini Teşvik Derneği ev sahipliği yaptı ve konferansa 1.200'ün üzerinde temsilci katıldı. Konferansta 2024 Hong Kong Deklarasyonu kabul edildi.

Kaynak: rss