İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 17 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 17 Filistinli hayatını kaybetti

Basın toplantısında konuşan sözcü, bunun Çin hükümetinin Afrika ülkelerine sağladığı aşı yardımının ilk partisi olduğunu belirtti ve Çin'in aşıları küresel kamu malı yapma sözünü yerine getirmesinin önemli ve somut bir adımı olduğunu ifade etti.

Çin ve Ekvator Ginesi'nin samimi ve güvenilir ortaklar ve kardeşler olduğunu kaydeden Wang, iki ülkenin Kovid-19 pandemisi karşısında yan yana durduğunu söyledi.

Wang, "Çin, pandeminin üstesinden bir an önce gelmesine yardım edebilmek için Ekvator Ginesi'ne mümkün olan en kısa zamanda aşı yardımı sağladı ve bir kez daha iki ulus ile Çin ve Afrika halkları arasındaki derin dostluğu gösterdi" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Çin'in aşılar konusundaki sözünü somut eylemlerle yerine getirmeye, aşı işbirliğini farklı şekillerde gerçekleştirmek için Ekvator Ginesi'nin de aralarında bulunduğu Afrika ülkeleriyle çalışmaya ve Afrika ülkelerinin ihtiyaçları doğrultusunda elinden gelen en iyi yardımı sağlamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI