Dünya

Çin'in ARJ21 yolcu uçağı, ticari işlemlerini denizaşırı piyasalara genişletiyor

Çin Ticari Uçak Şirketi, yakın zaman önce Çin Everbright Grup'a bağlı Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu Holding Şirketi'yle 60 ARJ21 yolcu uçağının alımına dair bir anlaşma imzal...

Abone Ol

Çin Ticari Uçak Şirketi, yakın zaman önce Çin Everbright Grup'a bağlı Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu Holding Şirketi'yle 60 ARJ21 yolcu uçağının alımına dair bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Satın alma anlaşması 30 onaylanmış, 30 da planlanmış ARJ21 siparişini içeriyor. Geliştiricisi, Çin Ticari Uçak Şirketi'nin bugüne dek toplam 670 adet ARJ21 siparişi aldığını ve 46'sının piyasaya teslim edildiğini söyledi.

Anlaşmaya göre Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu, bünyesindeki şirketler üzerinden ARJ21 yolcu uçaklarını Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) pazarına sokacak ve yolcu uçağı modelinin denizaşırı operasyonları için bir temel inşa edecek. Çin Ticari Uçak Şirketi ve Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu, ARJ21 filosunun Güneydoğu Asya pazarında hizmet vermesi konusunda birlikte çalışacak ve yolcu uçağı modelinin denizaşırı operasyonları konusunda deneyim kazanacak.

Her iki taraf da uçak varlık yönetimi ve satış sonrasının yanı sıra hibrit endüstriyel-finans işi gibi sektörlerde tüm profesyonel avantajlarını kullanma sözü verdi. 2006 yılında kurulan Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu, uçak kiralama, hava taşıtları sökümü ve hava taşıtları ticari operasyonlarının da aralarında bulunduğu havacılık endüstrisi başlıklarında kapsamlı çözümler sunmaya odaklanıyor.

Çin Hava Taşıtı Kiralama Grubu'nun filosunda 2020 sonu itibarıyla 15 ülke ve bölgede hizmet veren 128 kiralık hava taşıtı bulunuyor. ARJ21, Çin'in geliştirdiği ilk turbo fanlı orta mesafeli yolcu uçağı ve 78 ila 90 koltuk kapasitesi ile 3 bin 700 kilometre menzile sahip olması için tasarlandı. Çin'in ürettiği ticari uçakların öncüsü olan ARJ21, ilk olarak Haziran 2016'da Chengdu Havayolları tarafından ticari kullanıma sokuldu. Çin Ticari Uçak Şirketi'nin verdiği bilgiye göre, ARJ21 jetleri 2020 sonu itibarıyla güvenli bir şekilde yaklaşık 1,6 milyon yolcu taşıdı.