Bilim insanları, kameramanlar, balıkçılar ve gönüllülerden oluşan bilimsel bir araştırma ekibi, balinalar üzerinde araştırmalar yapıyor ve yıllarca gözlerden uzak kaldıktan sonra kısa süre önce Weizhou'da tespit edilen bu deniz memelilerinin koruyuculuğu rolünü üstleniyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Araştırma ekibinin bir üyesi olan Guangxi Bilimler Akademisi'nin yardımcı araştırmacısı Chen Mo, Bryde balinalarını tanımlamak için kullanılan sırt yüzgeçlerinin fotoğraflarını Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Weizhou Adası'ndaki Cetacean Araştırma ve Koruma İstasyonu'ndaki araştırmacı arkadaşlarına gösteriyor, 14 Ocak 2021. (Fotoğraf: Tao Xiyi/Xinhua)
Araştırma ekibinin üyeleri, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Beibu Körfezi'ndeki Xieyang Adası'ndaki gözlem noktasını inceledikten sonra tekneyle adadan ayrılmak üzere, 14 Ocak 2021.(Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)
Bir videodan alınan bu karede, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Weizhou Adası'ndaki sularda bir Bryde balinasının bilimsel araştırma gemisinin yakınında yiyecek aradığı görülüyor, 15 Ocak 2021. (Fotoğraf: Wang Ruilong/Xinhua)
Bir Bryde balinası, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Weizhou Adası açıklarındaki sularda bilimsel araştırma gemisine yaklaşıyor, 15 Ocak 2021. (Fotoğraf: Tao Xiyi/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI