BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- AVIC, bir alt kuruluşu olan Çin Havacılık Sanayi Genel Uçak Limited Şirketi'nin, Perşembe günü AG600'e ilişkin araştırma ve geliştirme ve AG600'ün gelecekteki işletimini ortaklaşa desteklemek üzere Everbright Finansal Kiralama Limited Şirketi'yle bir stratejik işbirliği anlaşması imzaladığını söyledi.

Anlaşmaya göre iki taraf, AG600 hakkında daha fazla araştırma yürütülmesinin yanı sıra uçak ürünlerinin ilk partisinin satın alınmasını destekleyecek yenilikçi finansal planları araştıracak. Anlaşmada iki tarafın, ülkenin havacılık acil durum kurtarma sistemini güçlendirecek bir yenilikçi sanayi finansmanı topluluğu kurulmasını da araştıracağı belirtildi. Bu gelişme, AG600'ün pazara girmesine ve ülkenin acil durum kurtarma sisteminde rol oynamasına yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

AVIC; iki tarafın, AG600 uçağının ilk partisi için kiralama planı ve satın alma anlaşmasının imzalanması konusunda ek görüşmeler yapacağını söyledi. AVIC; iki tarafın, AG600'ün ve ilgili endüstriyel zincirin geliştirilmesini destekleme amacıyla, sektörle finansın entegrasyonunun araştırılmasına yönelik ortak çaba göstereceğini, aktif şekilde iş modeli inovasyonu yürüteceğini ve "bağımsız inovasyon" faaliyetlerini tümüyle destekleyeceğini sözlerine ekledi. Kod adı Kunlong olan AG600, Çin'in acil durum kurtarma sisteminde kilit önemdeki bir havacılık ekipmanını oluşturuyor.

Özel amaçlı uçak modeli olarak AG600, yangın söndürme ve deniz kurtarma görevlerinin yanı sıra diğer kritik acil durum kurtarma operasyonları ihtiyaçlarını karşılamak üzere AVIC tarafından geliştirildi. AG600, ilk uçuşunu 2017'de, sudan ilk kalkışını 2018'de ve deniz üzerinde ilk uçuşunu 2020'de başarıyla gerçekleştirdi. AVIC'nin verdiği bilgilere göre AG600 projesi, 2022 yılı için üç yeni uçağın nihai montaj aşamasına geçmesi ve üç uçağın ilk uçuşlarını yapması hedefi koydu.

Editör: İRFAN KARSLI