Xinhua

Çin'in adli makamları, kadın ve çocukların korunmasını güçlendiriyor

BEİJİNG, 8 Mart (Xinhua) -- Yüksek Halk Mahkemesi'nin (SPC) çalışma raporuna göre, Çin aile içi şiddete kesinlikle karşı çıkıyor ve istismarcıları yasalara uygun olarak katı b...

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Mart (Xinhua) -- Yüksek Halk Mahkemesi'nin (SPC) çalışma raporuna göre, Çin aile içi şiddete kesinlikle karşı çıkıyor ve istismarcıları yasalara uygun olarak katı bir şekilde cezalandırıyor. SPC raporuna göre, Tüm Çin Kadınları Federasyonu ile ortaklaşa çalışan üst mahkeme, 2021 yılında kadın ve çocukların korunmasını tamamen güçlendirmek amacıyla toplam 3.356 kişisel güvenlik koruma kararı yayınladı.

Raporda ayrıca, kadınlara veya çocuklara yönelik cinsel taciz, kaçırma ve insan ticaretine yönelik suçlara uygulanan ağır ceza ile alıkonulan, kaçırılan kadın ve çocukların satın alınmasıyla ilgili güçlendirilmiş adli korumanın altı çizildi.

Yüksek Halk Savcılığı (SPP) çalışma raporunda da kadın ve çocukların korunması vurgulandı. Rapora göre, SPP insan kaçırma ve ticaretine karışan şüphelilerin kovuşturulmasında sert bir duruş sergileme sözü verdi.

Departmanlar arası suçla mücadele çabalarının altını çizen raporda, SPP kaçırılan kadın veya çocukları satın alanların, kurbanları kurtarmayı reddedenlerin veya başkalarının onları kurtarmasını engelleyenlerin yaptırımla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, bu grupları daha fazla korumak için 1 Mart'tan itibaren kadın ve çocuk kaçırma ve ticaretine son vermek adına 10 aylık özel bir operasyon başlattı.