Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na bağlı bir araştırma enstitüsü olan CAICT, ülkede bu dönemde gerçekleşen toplam cep telefonu sevkiyatının yüzde 74,3'ünü 5G özellikli telefon sevkiyatı hacminin oluşturduğunu kaydetti. Çin'in toplam cep telefonu sevkiyatı, Ocak-Temmuz döneminde hızlı bir büyüme kaydederek geçen yılın ilk yedi ayına kıyasla yüzde 15,6 arttı ve 203 milyon adede ulaştı.

Çin pazarındaki cep telefonu sevkiyatı, sadece Temmuz ayı içinde neredeyse 28,68 milyon adede ulaştı. Bu rakam, geçen yılın Temmuz ayı seviyesine göre yüzde 28,6'lık bir artışa işaret ediyor. Aylık bazda ise Temmuz ayı hacmi yüzde 11,7'lik artış gösterdi. CAICT, bu dönemde yerli markaların cep telefonu sevkiyatını domine etmeye devam ettiğini kaydetti. Buna göre yerli markalar, toplam sevkiyatın yüzde 89,4'üne denk gelecek şekilde 181 milyon adet cep telefonu sevkiyatı gerçekleştirdi.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Editör: İRFAN KARSLI