Yurt

Çin'in 2019'daki 'kızıl turizm' geliri 400 milyar yuana ulaştı

NHCA Müdür Yardımcısı Gu Yucai, Beijing'de düzenlediği basın açıklamasında, 2019 yılında Çin'de gerçekleştirilen kızıl turizm ya da devrim temalı seyahat sayısının 1,4 milyar...

Abone Ol

NHCA Müdür Yardımcısı Gu Yucai, Beijing'de düzenlediği basın açıklamasında, 2019 yılında Çin'de gerçekleştirilen kızıl turizm ya da devrim temalı seyahat sayısının 1,4 milyar olduğunu söyledi. Devrim tarihini yansıtan birçok turistik bölgenin Çinli turistler, özellikle de gençler arasında popüler hale geldiğini ve kızıl turizm coşkusunu artırdığını sözlerine ekleyen Gu'ya göre, devrim temalı geziler devrimin eski karargahlarında yoksulluğun ortadan kaldırılmasına da katkıda bulundu.

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinde yer alan ve eski bir Çin Komünist Partisi devrimci karargahı olan Yan'an'a 2019'da 73 milyondan fazla seyahat düzenlendiğini kaydeden Gu, kızıl turizmin 2020'deki gelirinin Kovid-19 önlemlerine rağmen 49,5 milyar yuana ulaştığını ifade etti.

Çin'in orta kısımlarındaki Hunan eyaletindeki Rucheng ilçesinde bulunan bir anma salonunun, 1934 yılında bölgede yaşayan bir kadın için yorganlarını ikiye bölen Kızıl Ordu üyesi üç kadının hikayesini halka anlatmak için kurulduğunu söyleyen Gu, buranın yoksulluktan muzdarip ülkeye her yıl inanılmaz sayıda turist çektiğinin, bu sebeple de yerel ekonomi ile sosyal kalkınmanın gelişmesine katkıda bulunduğunun altını çizdi. Bu yıl, Çin Komünist Partisi'nin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlanıyor.