Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

KATMANDU, 12 Aralık (Xinhua) Nepal Sağlık Araştırma Konseyi'nden (NHRC) Namita Ghimire Cumartesi günü Xinhua'ya verdiği demecinde, "WestVac Biopharma Limited Şirketi'nin Kovid-19 aşı adayı için gerekli tüm belgeleri sunmasının ardından geçen ay üçüncü aşama denemeleri gerçekleştirme talebini onayladık" dedi ve "Denemeler 18 yaş ve üstü kişiler arasında yapılacak" diye ekledi. Bu aşı, Nepal'de son aşama klinik deneyler için onaylanan ikinci Çin yapımı aşı ve genel olarak üçüncü Kovid-19 aşısı olma özelliğini taşıyor.

Çin'in Suzhou Abogen Biyolojik Bilimler Şirketi, Askeri Bilimler Akademisi'ne bağlı Askeri Tıp Enstitüsü ve Walvax Biyoteknoloji Limited Şirketi tarafından birlikte geliştirilen mesajcı RNA (mRNA) aşısına, Ağustos ayında bu ülkede denemeler yapması için izin verilmişti. İlaç İdaresi Departmanı'ndan Santosh K.C, "WestVac Biopharma Limited Şirketi'ne aşı adayının ithalatı ve Nepal'de klinik deneyler yapması için onay vermiş bulunuyoruz" dedi. WestVac Biopharma, Ağustos ayında Nepal'deki denemeler için başvuru yapmıştı. Ghimire, Çinli şirketin denemelerine gelecek yılın Ocak ayından itibaren başlayabileceğinin bildirildiğini kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI