Dünya

Çin'e yapılan yabancı yatırımın 2021'de 160 milyar doları geçmesi bekleniyor

Bakanlık yetkilisi Zong Changqing düzenlediği basın toplantısında, ABD doları cinsinden yabancı yatırımın 160 milyar ABD dolarını aşmasının tahmin edildiğini söyledi. Yılın ba...

Abone Ol

Bakanlık yetkilisi Zong Changqing düzenlediği basın toplantısında, ABD doları cinsinden yabancı yatırımın 160 milyar ABD dolarını aşmasının tahmin edildiğini söyledi. Yılın başından bu yana beklenenden daha iyi hale gelen yabancı yatırım durumunu öven Zong, mutasyonlarla süren Kovid-19 pandemisi, dünya çapındaki endüstriyel tedarik zincirlerinin yeniden yapılandırılması ile ekonomik ayrıştırma ve engel oluşturma gibi finansal olmayan faktörler de göz önüne alındığında Çin'in hala ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Zong sürekli ve istikrarlı bir ekonomik toparlanmanın, ultra büyük bir pazarın, eksiksiz bir endüstriyel destek kapasitesinin, yeterli insan kaynağının ve iyi bir altyapının Çin'in daha fazla yabancı yatırım çekmesine yardımcı olacağını da kaydetti. Çin Ticaret Bakanlığı tarafından ülkedeki 3.000'den fazla önemli yabancı şirket arasında yapılan son anket, bu şirketlerin yüzde 93,3'ünün gelecekteki gelişimleri için iyimser olduğunu gösterdi. Zong, ankete katılan Çin'deki önemli yabancı işletmelerin yüzde 99'unun yatırımları azaltmak veya piyasadan ayrılmak gibi bir planları olmadığını belirtti.