Söz konusu dönemde hizmet sektöründeki yabancı yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,8'lik artışla 599,33 milyar yuana yükselirken, ileri teknoloji hizmetleri sektöründeki yabancı yatırımlar ise yüzde 35,2 oranında arttı. Bu dönem içinde Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerinden gelen yatırımlar yüzde 37,6 oranında artış kaydederken, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nden gelen yatırımlar ise yüzde 36,8 arttı.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Çin'in doğu, iç ve batı bölgelerin tarafından kullanılan dış yatırımlar, sırasıyla yüzde 23, yüzde 30,1 ve yüzde 1,6 oranında arttı. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Jueting, yabancı sermayeli işletmelerin, Çin'in yeni kalkınma paradigmasında eşsiz ve önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Shu, yabancı sermayeli şirketlerin Çin'e yatırım yaparak ileri teknoloji, yönetsel uzmanlık ve küresel pazarlama ağını da beraberlerinde getirdiklerini söyledi. Sözcü, ülkenin daha üst düzeyde açılmayı devam ettireceğini, piyasaya erişimi genişletmeyi sürdüreceğini, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık'ın uygulamalarını hızlı bir şekilde sergileyeceğini ve yüksek standartlara sahip uluslararası yatırım kurallarının inşasına aktif şekilde katılacağını ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI