Sağlık

Çin'den Lübnan'a tıbbi bağış

BEYRUT, 30 Kasım (Xinhua) Çin'in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian, bağışın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümüne denk geldiğini söyledi. Bey...

Abone Ol

BEYRUT, 30 Kasım (Xinhua) Çin'in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian, bağışın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümüne denk geldiğini söyledi. Beyrut'ta havalimanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Qian, "Bu aşı ve tıbbi ekipman partisinin, Lübnan'ın pandemiye karşı savunma hattını güçlendirmesine katkıda bulunmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Qian, Çin'in hedefinin aşılarının düşük maliyetle adil bir şekilde dağıtımını sağlamak olduğunu ve bunun Çin aşısını, büyük etkileri olan dünya çapında bir ürüne dönüştüreceği açıklamasında bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanı Firaz Abyad ise, ülkenin sağlık sektörünü derinden etkileyen benzeri görülmemiş bir finansal krizle karşı karşıya olduğu için bağışın son derece önemli bir zamanda geldiğini söyledi. Abyad, aşıların Kovid-19 vakalarında artış yaşayan Lübnan'da aşı kampanyasını canlandıracağını, hastane yatakları ve solunum cihazlarının ise sağlık merkezlerinin gerek duyulması halinde daha fazla hasta kabul etme kapasitesini artıracağını kaydetti. Lübnan, Çin'den gelen aşıların ilk partisini Nisan ayında teslim almıştı; bu aşılar Lübnan ordusu, gümrük, sosyal güvenlik ve farklı kamu kurumları ile bakanlıklar tarafından uygulanmıştı.