Dünya

Çin'den emtia fiyatlarında istikrarı sağlama taahhüdü

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei, bu taahhüdün üretimin ve tedariğin artırılması, kaynakların zamanında piyasaya sürülmesi, ithalat ile ihracatta koord...

Abone Ol

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei, bu taahhüdün üretimin ve tedariğin artırılması, kaynakların zamanında piyasaya sürülmesi, ithalat ile ihracatta koordinasyonun güçlendirilmesi ve piyasa koşullarına dair denetime yönelik çabaların artırılmasını içerdiğini söyledi.

Çin, piyasada düzeni sağlamak için ulusal rezervlerden 270.000 ton bakır, alüminyum ve çinkoyu iki parti halinde piyasaya sürdü. Meng, bu hamlenin piyasa beklentilerini yönlendirmeye ve ham madde maliyetlerinin işletmeler üzerinde yarattığı baskıyı hafifletmeye yardımcı olduğunun altını çizdi. Çin'de daha önce yayınlanan resmi veriler, üretici fiyat endeksinin (PPI) Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttığını göstermişti. Bu, Haziran ayındaki yüzde 8,8'lik yükselişten biraz daha fazla.

Ham petrol ve kömür fiyatlarındaki keskin artış, üretici fiyat endeksinin Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre artmasına sebep oldu. Bununla birlikte, Ulusal İstatistik Bürosu, aylık verilerin çelik ve demir dışı metaller gibi sektörlerde görülen ılımlı fiyat düşüşleriyle birlikte hükümetin emtia fiyatlarını dengelemeye yönelik politikalarının işe yaramaya başladığını gösterdiğini belirtti.