Dünya

Çin'den ABD'ye, 'Çinli şirketlere baskıyı durdurun' çağrısı!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Cuma günü yaptığı basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'lilerin Çin ordusuyla bağlantılı olduğu düşünülen Çinli fi...

Abone Ol

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Cuma günü yaptığı basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'lilerin Çin ordusuyla bağlantılı olduğu düşünülen Çinli firmalara yatırım yapmasını yasaklayan son

başkanlık kararnamesi sorulunca, bu mesajları verdi. Çinli şirketlerin meşru haklarını ve çıkarlarını sıkı

şekilde koruma sözü veren Wang Wenbin, ABD hükümetinin

kötü niyetli bir şekilde, siyasi amaçlarla, Çin'in asker- sivil entegrasyonu politikasını karalayıp lekelediğini, Çinli işletmeleri bastırarak devlet gücünü kötüye kullandığını söyledi.

Sözcü, bu tür eylemleri, piyasa rekabeti ilkesinin yanı sıra uluslararası ekonomi ve ticaret kurallarının da ciddi ihlali olarak nitelendirdi ve bu durumun Çin ile ABD arasındaki normal ekonomik, ticari ve yatırım işbirliklerini de vahim biçimde engellediğini belirtti.

Wang Wenbin ayrıca bu tedbirlerin Çinli şirketlerin meşru haklarını ve çıkarlarını ciddi şekilde ihlal edeceğinin, ABD'li yatırımcılar da dahil olmak üzere uluslararası yatırımcıların çıkarlarına da zarar vereceğinin altını çizdi.

Sözcü, ABD'yi hatalı kararları geri çekmeye çağırdı.