Dünya

Çin'deki yeni iş kolları için mesleki eğitim sunan platform 8 milyon kullanıcıya ulaştı

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Alibaba'nın iletişim uygulaması DingTalk tarafından ortaklaşa kurulan platform, bu yeni iş kollarında çalışan kişilere da...

Abone Ol

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Alibaba'nın iletişim uygulaması DingTalk tarafından ortaklaşa kurulan platform, bu yeni iş kollarında çalışan kişilere daha ileri mesleki eğitim sağlamayı hedefliyor. DingTalk'a göre, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletindeki kullanıcılar, uygulamayı kullananlar arasındaki en büyük payı oluşturuyor.

Alibaba Grup Başkan Yardımcısı Ye Jun, "Dijital ekonomi çağında, dijital becerilerin öğrenilmesi halka açık olmalı" dedi.Çin'in insan kaynakları otoritesi, Temmuz 2020'de ekonomik ve sosyal kalkınmaya uyum sağlanması hedefiyle 9 yeni iş kolunu resmi olarak tanıdı.

İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer birimlerin ortak yayınladığı bildiriye göre, yeni tanınan iş kolları arasında, çoğunluğu halk sağlığı ve gelişmekte olan sektörler olmak üzere, blokzincir teknisyenleri, çevrimiçi pazarlamacılar, bilgi güvenliği test uzmanları, çevrimiçi öğrenme danışmanları ve toplum sağlığı asistanları yer alıyor. Yeni sektörlerin pek çok istihdam yarattığı Çin, 13 yeni iş kolundan oluşan ilk grubu Nisan 2019'da, ikinci grubu ise Mart 2020'de duyurdu.