YANTAİ, 2 Nisan (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde yer alan Yantai Limanı eşsiz jeolojik avantajlarıyla son yıllarda ticari araçlar için lojistik bir merkeze dönüşme çabalarını hızlandırdı. Limanda halihazırda 30'dan fazla ülke ve bölgeye ulaşan 14 adet küresel ticari araç lojistik hattı açılmış durumda. Yantai Limanı'nda ticari araçlar için çok modlu işlem hacmi 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 artarak 174.000'e ulaştı.

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'ndeki ticari araçlar görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'nde ihraç edilmek üzere ro-ro gemisine yüklenen ticari araçlar, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'nde ticari araçları sayan görevli, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'ne yanaşmaya hazırlanan bir ro-ro gemisi görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'ndeki ticari araçlar görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'nden kalkan bir ro-ro gemisi görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'ne yanaşan bir ro-ro gemisi görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'nde ihraç edilmek üzere yüklenecek ticari araçlar görülüyor, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Çin ve Tacikistan ilişkilerini yeni dönemde kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığına yükseltti Çin ve Tacikistan ilişkilerini yeni dönemde kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığına yükseltti

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Yantai Limanı'nın Zhifu Körfezi Bölgesi'nde çalışan personel, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay