BEİJİNG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin genelinde 2024 yılının ilk dokuz ayında yıllık yüzde 11,4 artışla toplam 42.108 yabancı sermayeli yeni şirket kuruldu. Çin Ticaret Bakanlığı'nın resmi web sitesinden Cuma günü yayımlanan açıklamada, bu dönemde Çin anakarasında fiili kullanımdaki doğrudan yabancı yatırımın bir önceki yıla göre yüzde 30,4 düşüşle 640,6 milyar yuan (yaklaşık 90,1 milyar ABD doları) olarak gerçekleştiği belirtildi.

Ürdün: İsrail'in Gazze'de sivillerin barındığı okula yönelik saldırısını kınıyoruz Ürdün: İsrail'in Gazze'de sivillerin barındığı okula yönelik saldırısını kınıyoruz

77,12 milyar yuanlık yatırım ile toplam doğrudan yabancı yatırım girişinin yüzde 12'sini kendine çeken ileri teknoloji imalat sektörüne yapılan yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 yüzde puan artış gösterdi. Özellikle, tıbbi ekipman ve alet imalatına yönelik doğrudan yabancı yatırım girişleri bu dönemde yüzde 57,3 oranında artarken, bilgisayar ve ofis cihazları imalatına yönelik girişler yüzde 29,2 oranında artış gösterdi. Bakanlık verilerine göre, kaynak ülkeler açısından Almanya'dan gelen doğrudan yabancı yatırım bir önceki yıla göre yüzde 19,3 artış gösterirken, Singapur'dan gelen yatırımların artış oranı yüzde 11,6 olarak gerçekleşti.

Kaynak: rss