BEİJİNG, 12 Aralık (Xinhua) -- Çin'de ulusal yüksek teknolojili sanayi kalkınma bölgelerinin sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 178'e ulaştı. Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı Planlama Departmanı Müdür Yardımcısı Wu Jiaxi, Salı günü Beijing'de düzenlenen basın toplantısında yüksek teknolojili sanayi bölgelerinin ekonomik çıktısının, yılın ilk üç çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,11 artarak 12,33 trilyon yuana (1,73 trilyon ABD doları) yükseldiğini belirtti.

Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor

Wu, "Ulusal yüksek teknoloji bölgelerine dayanarak bir dizi yüksek teknolojili sanayi kümesi oluşturulup geliştirildi. Bunlar yeni sanayileşmenin kalkınmasını teşvik etme ve sanayi ve tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlamada önemli bir güç haline geldi" dedi. Basın toplantısında açıklanan veriler, son yıllarda ulusal yüksek teknoloji bölgelerinin yüksek kaliteli kalkınmada öncü rol oynadığını ve ekonomik kalkınmanın önemli bir dinamosu haline geldiğini gösterdi. Verilere göre söz konusu bölgeler, kilit önemdeki ulusal laboratuvarların yaklaşık yüzde 80'i ile ulusal imalat inovasyon merkezlerinin yüzde 70'ini bir araya getirdi. Öte yandan, akıllı robotlar ve uydu navigasyonu gibi bir dizi öncü ve özgün başarı, yüksek teknoloji bölgelerinde sanayileşmeyi hızlandırıyor. Wu, daha fazla bilim ve teknoloji başarısının laboratuvarlardan üretim hatlarına taşınması amacıyla bakanlığın, nitelikli yüksek teknoloji bölgelerini bilimsel ve teknolojik başarıların sanayileşmesi için bir dizi üs kurmaya teşvik edeceğini söyledi. 

Editör: Şeymanur Erbay