Yurt

Çin'deki tüm büyük havalimanları yıl sonuna kadar RFID bagaj takibi sistemine geçecek

Çin Sivil Havacılık İdaresi'ne (CAAC) göre, yıllık yolcu hacmi 10 milyonu aşan bütün büyük havalimanları bu yıl içinde RFID teknolojisine geçecek. Yıllık yolcu hacmi 10 milyon...

Abone Ol

Çin Sivil Havacılık İdaresi'ne (CAAC) göre, yıllık yolcu hacmi 10 milyonu aşan bütün büyük havalimanları bu yıl içinde RFID teknolojisine geçecek. Yıllık yolcu hacmi 10 milyon seviyesinin üzerinde olan 27 büyük havalimanı, bu yılın Haziran ayı itibarıyla RFID teknolojisi uygulama projelerini onayladı ve projeleri ilerletmeye gayret gösteriyor. Çin'de birden çok havayolu şirketi, yolcuların seyahatleri boyunca bagajlarının durumunu kontrol edebileceği hizmetler sunabiliyor.

Resmi verilere göre, Çin sivil havacılık sektörü, bu yılın Ocak-Haziran aylarında, 32.667 uçuşta 792.800 parçadan fazla bagaj için yol boyunca takip hizmeti verdi. Çin sivil havacılık sektörü, dijital inovasyonda yeni gelişmelere öncülük ediyor. Bu gelişmeler güvenlik, verimlilik ve düşük karbon büyümesi için büyük önem taşıyor.

CAAC, RFID teknolojisini uygulamanın yanı sıra yüz tanıma, otomatlar, otomatik bagaj check-in makineleri ve akıllı sorgulama hizmetleri gibi diğer teknolojileri de destekliyor. İdare ayrıca, ilgili teknolojilerde yeniliği teşvik ederken, uçak içi WiFi gibi alanlarda da yol haritaları hazırlıyor.

Dijital teknolojiler, havalimanlarında yaşanan gecikmeleri azaltmaya yardımcı oluyor. Çin havayollarındaki ticari uçuşlarının zamanında iniş ve kalkış gerçekleştirme performansı, yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre 5,22 yüzde puan artarak yüzde 85,57 olarak gerçekleşti. Son üç yıldaki performansını baz alan CAAC, sektörde bu yıl zamanında yapılan uçuşları yüzde 80'in üzerinde tutma hedefi koydu.