Dernek, 30 binden fazla donörün bağışının ölümlerinin ardından tamamlandığını ve 90 binden fazla kişinin hayatının kurtarıldığını ekledi.

Çin, 2010 senesinde organ bağışı için pilot program başlatmıştı. Resmi istatistikler son 10 yılda ülkedeki organ bağışı oranının milyonda 0,03’ten 4,53’e yükseldiğini gösteriyor.

Çin’de çok sayıda kişi organ bağışıyla ilişkili işlerde çalışıyor. Çin’deki organ bağışının son 10 yılını inceleyen çalışma raporuna göre ülkede şu anda 2 bin 800’den fazla organ bağışı koordinatörü ve 4 binden fazla organ bağışı gönüllüsü var.

Yasal düzenlemeler konusuna bakıldığında, organ bağışları Çin’in yeni kabul edilen Medeni Kanunu’nda yer alıyor. Kanunda, hiçbir kurum ya da kişinin diğerlerini vücut hücre, doku ya da organlarını bağışlaması konusunda yanıltmaması, aklını çelmemesi  ya da zorlamaması gerektiği konusunda maddeler bulunuyor.

Öte yandan, vücut hücreleri, dokuları ve organlarının ya da vücudun tamamının her türlü ticareti de kanunen yasak.

Çalışma raporu, kayıtlı organ bağışçılarının sayısının 2024 yılına kadar 3 milyonun üzerine çıkmasının beklendiğinin altını çiziyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI