Xinhua

Çin'deki Jilin eyaletinde Kovid-19 antijen test kitleri dağıtıldı

CHANGCHUN, 17 Mart (Xinhua) -- Jilin eyaletinin merkezi Changchun'da, Çarşamba günü sabah saat 4'ten başlayarak, kentsel bölgelerinin bir kısmına ve kentin idaresi altındaki Y...

Abone Ol

CHANGCHUN, 17 Mart (Xinhua) -- Jilin eyaletinin merkezi Changchun'da, Çarşamba günü sabah saat 4'ten başlayarak, kentsel bölgelerinin bir kısmına ve kentin idaresi altındaki Yushu şehrine 3,34 milyondan fazla kendi kendine yapılan test kiti dağıttı. Jilin şehrinde test kitlerinin bir kısmı Çarşamba günü yerel ilkokullar, ortaokullar, liseler, üniversiteler ve büyük işletmelerdeki çalışanlar da dahil olmak üzere kilit gruplara gönderildi. Üç gün boyunca kullanılabilen 270.000'den fazla test kiti, öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin günlük test ihtiyaçlarını karşılamak için şehrin yüksek öğrenim kurumlarına dağıtıldı. Eyalet sağlık yetkilileri ayrıca eyalet sakinlerine, kendi kendine yaptıkları test sonuçları pozitif çıkan herkesin derhal topluluğuna, köyüne veya yerel hastalık önleme ve kontrol merkezine durumu bildirmesi gerektiğini hatırlattı.

Test kitlerinde yapılan testlerden pozitif sonuç çıkması, teyitli Kovid-19 enfeksiyon tanısı için tek başına yeterli sayılmıyor. Nihai teşhisten önce yeniden nükleik asit testi yapılıyor. Kitleri kullanarak kendi kendine test yapıp da test sonucu pozitif çıkan vatandaşların, bulundukları yerlerden ayrılmaması ve kendilerini ailelerinden izole etmesi gerekiyor. Yerel yetkililer, bu kişilerin tıp uzmanlarının numuneleri toplamasını beklemeleri gerektiğini söyledi. Jilin eyaletinde, Çarşamba günü yerel olarak bulaşan 742 teyitli Kovid-19 vakası ve 415 yerel asemptomatik taşıyıcı bildirildi. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Jilin eyaletinde Çarşamba günü itibarıyla, 11.488 yataklı sekiz geçici hastanenin inşaatı tamamlandı ve 662 izolasyon odasına sahip iki geçici karantina tesisi kuruldu.