Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu, yerel emtia piyasasındaki büyümeyi gösteren Çin Emtia Ürün Endeksi'nin, Mayıs ayında ani yükseliş ve düşüş çizgisi olan yüzde 100'ün biraz üstünde kalarak yüzde 100,2 olarak hesaplandığını bildirdi. Bu, üç ay üst üste gerçekleşen büyümenin ardından Nisan'a göre 3,1 yüzde puan düşüş anlamına geliyor.

Emtia satışları ile tedariğindeki alt endeksler de Mayıs'ta daha yavaş aylık büyüme gösterdi. Hisselere yönelik alt endeks bir önceki aya göre düşüşü sürdürdü ve bu da sektörde beklenenden daha erken bir ölü sezona ve daha büyük operasyonel baskıya işaret etti.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Haziran ayının geleneksel olarak yoğun olmayan bir dönem olarak görülmesine rağmen, son birkaç ayda artan fiyatlar nedeniyle baskılanan talebin piyasayı desteklemesinin beklendiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Küresel fiyat artışı ve yereldeki aşırı piyasa spekülasyonundan etkilenen Çin'in emtialarının fiyatı son aylarda giderek arttı. Çin, emtia fiyatlarında istikrarı sağlayabilmek için artan hammadde maliyetlerini önlemek ve piyasayı istikrara kavuşturmak için yasal düzenlemelere dair çabaları hızlandırıyor.

Editör: İRFAN KARSLI